Dette har andre spurt oss om

Her har vi samlet den informasjonen våre kunder oftest etterspør.

Dugg på utsiden av glasset kan oppstå på nye vinduer med lav u-verdi (god isolering). Dette kan forekomme på vinduer med både 2- og 3-lags glass. Dugg oppstår når det det ytre glasset nedkjøles om natten og det er høy luftfuktighet, som regel i høst- og vintermånedene.

Har vinduet liten mulighet til å stråle fritt mot himmelen, vil risikoen for utvendig dugg bli redusert. Avskjerming kan f.eks være takutstikk, markiser, overliggende balkonger, omkringliggende vegetasjon, bebyggelse osv. Er vinduene tilbaketrukket og ikke i ytterkant med veggen, vil det også fungere som en avskjerming og redusere risikoen for kondens.

 

U-verdien angir varmetapet, eller hvor mye energi som går gjennom den del av bygget, målt pr. m². Lavere u-verdi betyr mindre varmetap og bedre isolering.

Pålimte sprosser er sprosser i aluminium som er pålimt på glasset utvendig og evt. innvendig. Gjennomgående sprosser, er det mange kaller de "gammeldagse" sprossene. Sprossene går igjennom glasset, så her er glasset delt opp i ruter av sprossene. Disse sprossene gir en kraftigere inndeling av vindusflaten, og bygges inn i vinduet når det produseres.

Det kan i enkelte tilfeller sitte igjen limrester eller en "film" etter etikettene som sitter på selve glasset. Forsøk med såpevann blandet med f.eks zalo eller salmiak. Sitrusspray er også et alternativ som fjerner limrester.

Våre produkter selges kun via våre forhandlere. I vår forhandleroversikt  "Finn forhandler" kan du søke opp hvem som er næmeste forhandler i ditt område.